De WAUW van Tobias - Verpleegkundige

‘Als intramurale verpleegkundige zorg je op een locatie, een verpleeghuis of verzorgingstehuis, voor mensen die niet meer voor zichzelf kunnen zorgen. Je probeert de verbinding tussen cliënt en medewerker te maken, en ook tussen de cliënten onderling. Ik werk 32 uur, met heel veel plezier, bij Brabantpark op de somatische afdeling en heb een verdeling van twee dagen in zorg en twee dagen uit zorg. Het fijne is dat ik daar heel flexibel in kan zijn. Bij in zorg draai je in een woning, je staat dan alleen op zes cliënten met ieder hun eigen zorgvraag. Bij uit zorg pak je coördinerende taken op, zoals coaching.

‘Als zelfsturend team krijgen we veel vrijheid’

De zelfstandigheid en flexibiliteit bij Thebe vind ik heel prettig. Dat wordt ook wel verwacht. Er wordt steeds meer neergelegd bij de hbo-verpleegkundige. Je wordt niet op je vingers gekeken, maar hebt altijd wel de juiste begeleiding. Als zelfsturend team krijgen we veel vrijheid, en je kunt altijd terugvallen op je collega’s of je manager. Dat is prettig en voelt veilig. In mijn werk zit veel afwisseling, ik heb verschillende taken. Zorgtaken natuurlijk, maar ook coördineren, financiën van de afdeling regelen, activiteiten organiseren en coachen. Er komt heel veel bij kijken. Het is niet alleen zorg en dat maakt het juist ontzettend uitdagend en dynamisch.

De ruimte om vanuit je eigen kracht te werken is er ook. Je ziet soms dat een cliënt het lastig heeft. Hoe kun je daarbij ondersteunen? We proberen het voor iemand zo fijn mogelijk te maken. Dat is de uitdaging. Na een bepaalde tijd zie je vaak dat ze zich thuis beginnen te voelen en niet meer weg willen. Dat vind ik mooi.

Contact met cliënten is heel bijzonder

Het allermooiste aan intramuraal werken vind ik op één locatie werken met een groep verschillende cliënten en daar een geheel van maken. Je staat alleen in de woning en regelt alles daar om heen, zoals de planning en coördinatie. Wat ik heel bijzonder vind is het cliëntcontact. Soms heb je een bijzondere band met een cliënt. Meneer Jansen bijvoorbeeld was een cliënt bij ons op locatie. Hij had niet lang meer te leven. Hij was voetbalfan en ikzelf ook, daar praatten we samen over. Tijdens het werk maak je dan ruimte om samen even naar een voetbalwedstrijd kijken. Je maakt iemand vaak gelukkig met kleine dingen.

Je moet je kunnen verplaatsen in een cliënt, dat is belangrijk in dit werk. Ook verantwoordelijkheid, zelfstandigheid, klinische kennis hebben, knopen door kunnen hakken en empathisch zijn, zijn heel belangrijk. Verder veel plezier en lol in je werk kunnen hebben, dat hoort er ook bij.

De mix tussen mannen en vrouwen is juist heel leuk

Hoe het is als man tussen alleen maar vrouwen? Soms wel lastig, maar ik heb het geluk dat ik met meerdere mannen werk op mijn locatie. Je bent als man wel in de minderheid, maar de mix is juist heel leuk. Cliënten reageren ook vaak anders op een man, het is niet wat ze gewend zijn. Mannen zijn wat directer in hun benadering. Soms is dat wat een cliënt prettig vindt of nodig heeft. De maatschappij is veranderd en mensen waarderen nu ook mannen in dit vak.

‘Je bent onderdeel van veel levens, dat vind ik mooi’

Iedere dag van de week maak je onderdeel uit van het leven van je cliënten. Daar ligt mijn hart. Ik kan enorm veel voldoening halen uit het feit dat je cliënten een zo optimaal mogelijke, leuke laatste levensfase kunt bieden. Dat is mijn Wauw factor. Je zorgt voor je eigen cliëntengroep en krijgt daarbij van Thebe de ruimte en ondersteuning om jezelf te ontwikkelen en de cliënt te helpen ontwikkelen. Je bent echt onderdeel van veel verschillende levens, dat vind ik heel mooi.

Thebe voelt als thuis en vertrouwd

Thebe is een prettige organisatie, ze bieden je kansen voor looptijdbegeleiding. Als hbo verpleegkundige kun je alle kanten op. Zelf wil ik doorgroeien naar verpleegkundig specialist. Thebe ondersteunt daarbij en helpt zoeken naar mogelijkheden. Thebe voelt als thuis en vertrouwd. Het is een toegankelijke organisatie met goede secondaire arbeidsvoorwaarden. Je krijgt vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en kunt producten met belastingkorting aanschaffen. Dat is ontzettend prettig. Ik heb niet het gevoel dat ik ergens anders beter of meer kan krijgen.’

 

Vragen over Werken bij Thebe? Stel ze aan:
Team Recruitment
Thebe
Yvonne de Laat
Yvonne de Laat
Luuk Houx
Luuk Houx
Bregje van Gorkum
Bregje van Gorkum
Floortje Jansen
Floortje Jansen
Esther Langeweg
Esther Langeweg
Annemarie Pelle
Annemarie Pelle
Floor van Ommeren
Floor van Ommeren
Puck van Berkel
Puck van Berkel
Carla Jansen
Carla Jansen