Werken in de zorg zonder diploma?

Heb je nog geen ervaring en geen diploma in de zorg maar zou je dat wel graag willen? Ben jij die potential met een warm hart voor de zorg? Dan zoeken we jou! Bij Thebe krijg je de mogelijkheid om snel een certificaat te halen waardoor je direct aan de slag kunt als zorgmedewerker. We bieden je een verkort gecertificeerd traject van assistent zorg tot helpende naar eventueel helpende plus. Het traject om een certificaat te halen bestaat voor assistent zorg uit 4 dagdelen. Daarna is er een mogelijkheid om verder te gaan voor het traject helpende. Dat bestaat uit 6 dagdelen. Ga je verder tot helpende plus, dan ga je een traject in bestaande uit 12 dagdelen. Als je daarna nog verder door wilt leren, bijvoorbeeld naar verzorgende IG of uiteindelijk naar verpleegkundige, dan is dat uiteraard bespreekbaar.

In onderstaande poster zie je hoe we dit precies doen binnen Thebe. 

Heb je interesse in het traject naar helpende of helpende plus? Heb je nog vragen? Neem dan contact op met team opleidingsrecruitment: opleidingsrecruitment@thebe.nl

Helpende of helpende plus?

Om duidelijk te hebben waar je precies voor leert, zetten we hieronder nog even de functiebeschrijving van helpende en van helpende plus: 

Jouw rol als helpende:
Op basis van het zorg(-behandel)plan ondersteun jij de cliënten/bewoners bij activiteiten zoals wassen/douchen, het in-en uit bed komen, het aantrekken van steunkousen, de toiletgang en de uiterlijke verzorging. Je ondersteunt in de maaltijdvoorziening en je ondersteunt de cliënt/bewoner bij het eten en drinken. Daarnaast assisteer je collega’s in het zorgteam. Bijzonderheden worden door jou gesignaleerd, gerapporteerd en/of doorgegeven aan je collega’s. Naast het werk voor zorg, vervul je ook een rol voor het team, omdat je teamtaken vervult.

Jouw rol als helpende plus: 
Op basis van het zorg(-leef)plan ondersteun jij de cliënten/bewoners bij activiteiten zoals wassen/douchen, het in-en uit bed komen, het aantrekken van steunkousen, de toiletgang en uiterlijke verzorging. Je ondersteunt in de maaltijdvoorziening en je ondersteunt de cliënt/bewoner bij het eten en drinken. Je ondersteunt bij huishoudelijke werkzaamheden in de directe omgeving van de cliënt/bewoner. Daarnaast assisteer je je collega’s in het zorgteam en verricht je zelfstandig in laag complexe situaties een aantal (zorg)handelingen volgens het zorgplan, waarin zowel de dagelijkse als de periodieke werkzaamheden staan omschreven. Dit doe je op aanwijzing/supervisie van de verpleegkundigen en verzorgenden. Bijzonderheden worden door jou gesignaleerd en je onderneemt daarop gepaste actie, je rapporteert erover en/of je geeft het door aan je collega's.