De WAUW van Monique - Verpleegkundige

‘Ik werk als HBO-verpleegkundige op locatie Brabantpark. Ooit ben ik als stagiaire bij Thebe binnengekomen. Na het behalen van mijn niveau 3 diploma ben ik blijven werken in de weekenden, terwijl ik de verpleegkundige niveau 4 opleiding deed. In 2002 ben ik volledig aan het werk gegaan. Later heb ik nog de opleiding HBO V gedaan en tweeëneenhalf jaar later had ik mijn diploma.

Variërende taken

Mijn werkdag kan nogal verschillen. Op dit moment is mijn baan dusdanig variërend dat ik een stukje zorg heb en daarnaast taken achter de schermen. Als ik in de zorg sta, heb ik de volledige zorg over een woning met zes bewoners. Sta ik meer uit zorg, dan ben ik bezig met beleidsstukken, jaarplannen maken en het coachen van het team.

Hoe een zorgdag eruit ziet? 's Ochtends lees je de overdracht van de nachtdienst. Je leest de rapportages en kijkt naar de agenda; wat moet er die dag gebeuren. Wij bieden zorg aan de hand van de behoefte van de bewoners. Sommige bewoners willen vroeg verzorgd worden, sommigen wat later. Dat gaat altijd in overleg. Je doet de lichamelijke verzorging, helpt met het ontbijt en deelt medicatie uit. Lunchen en avondeten doen we altijd samen met de bewoners. Dat is heel gezellig. Het is niet alleen maar zorg verlenen, ook een gezellig praatje maken hoort erbij. Vaak zijn er in de middag wat activiteiten. Bewoners gaan soms weg, of naar hun kamer om te rusten of familie te ontvangen. Dan hebben wij tijd om de waszakken op te halen en bestellingen te doen. Rond drie uur is de overdracht en de wisseling van de dienst.

Mensen willen graag zelfstandig blijven

Wat wij vaak zien als het gaat om zelfredzaamheid is dat bewoners heel makkelijk achterover gaan hangen, maar eigenlijk kunnen ze nog zoveel zelf. We stimuleren de zelfredzaamheid van de bewoners. Gelukkig zie je dat steeds meer mensen zelfstandig willen blijven. De regie over je eigen leven houden, dat is heel belangrijk.

De kracht van ons team

Het allerleukste aan intramuraal werken is de teamsfeer. Ik ben echt een teamplayer. We hebben een heel leuk team, zijn gewaagd aan elkaar, maar durven elkaar ook aan te spreken. Als team is het van belang om goed te kunnen samenwerken. Natuurlijk mag je het best zeggen als je het ergens niet mee eens bent. Het is belangrijk om daarna weer samen hetzelfde pad te volgen; dat wat is uitgestippeld voor je locatie en de bewoners.

Wat onze locatie speciaal maakt, is dat de bewoners in kleine groepen wonen. We willen het voor hen zo fijn mogelijk maken. Het is vaak hun laatste woonomgeving en we proberen het thuisgevoel te evenaren. Mijn wauw van Thebe is samen met mijn team een veilige en prettige leefomgeving creëren voor de bewoners.

Je mag een invulling zijn op iemands dag

Wat ik er persoonlijk uithaal, is de voldoening om er voor iemand te kunnen zijn. Dat we er samen wat moois van maken, dat geeft een kick. Ik zing en fluit altijd, daar komen vaak leuke reacties op. Ik hoop dat ik hun dag net een stukje leuker maak dan dat ie al is. Als mijn werkdag erop zit en ik zie dat mensen een fijne dag hebben gehad, dan ga ik met een goed gevoel en vol voldoening weg. Je mag een invulling zijn op iemands dag. Dat vind ik heel leuk.
Ik hoop ook dat ik bijdraag aan een stukje ontwikkeling in het team, dat collega’s zich veilig voelen om dingen bespreekbaar te maken bij mij zodat we samen kunnen kijken waar we stappen in gaan zetten.

Bij Thebe doe je er echt toe

Ik heb binnen Thebe verschillende functies gehad. Wat mij telkens aantrekt is dat zij meedenken in het doorgroeien en ontwikkelen. Door de steeds veranderde uitdagingen heb ik geen behoefte om verder te kijken. Ze kijken echt naar jou, ze kijken waar je talenten liggen en wat je daarmee kan. En hoe je die kan ontwikkelen en versterken. Ik vind Thebe een fijne werkgever. Thebe is groot - niet iedereen kent je persoonlijk - maar ik ervaar wel dat je er echt toe doet bij Thebe.’

Vragen over Werken bij Thebe? Stel ze aan:
Team Recruitment
Thebe
Yvonne de Laat
Yvonne de Laat
Luuk Houx
Luuk Houx
Bregje van Gorkum
Bregje van Gorkum
Floortje Jansen
Floortje Jansen
Esther Langeweg
Esther Langeweg
Annemarie Pelle
Annemarie Pelle
Floor van Ommeren
Floor van Ommeren
Puck van Berkel
Puck van Berkel
Carla Jansen
Carla Jansen