De WAUW van Wilma - Zorgmanager

Het leuke aan werken bij Thebe is, dat je veel ruimte krijgt om te doen wat je denkt wat je moet doen. Het is niet alleen wassen en aankleden. Zorgen voor een goede woonomgeving en welzijn; daar mag je in participeren. Je mag je stem laten horen, dat is een heel groot goed bij Thebe. Je mag met ideeën komen. Je mag jezelf ontwikkelen. En als je dat niet wil, dan heb je alsnog een plek binnen een team. Je mag zijn wie je bent.

Met hart en ziel werken

De filosofie van Thebe is dat we werken met zelfstandige teams. Dat betekent dat er zo min mogelijk management is. Dat past naadloos bij mij. Ik ben locatiemanager bij woonzorgcentrum De Vloet in Oisterwijk en geef leiding vanuit vertrouwen, niet vanuit controle. Ik vind het leuk om vanuit het gedachtegoed van Thebe bewoners zelf hun keuzes laten maken en daarop in te spelen. Dat geef ik ook mee aan medewerkers. Ik vertrouw erop dat iedereen binnen De Vloet met hart en ziel werkt. En met kennis en kunde.

Als je bij Thebe komt werken is het heel belangrijk dat je een hoge dosis eigenaarschap kunt pakken. Laat je kwaliteiten zien en werk met passie. In deze nieuwe tijd, waar de cliënt in de regie is en veel zelf doet, zou je ook wel eens mensen vanuit een andere tak van sport willen aantrekken. Om te zien wat er dan gebeurt. Iemand vanuit een andere sector heeft misschien minder de neiging om dingen over te nemen. Ik denk dat de kernwaarden van werken bij Thebe zijn: eigenaarschap, verantwoordelijkheid, vertrouwen, feedback kunnen geven en ontvangen en met passie werken.

Ontwikkelen en balans houden

Als medewerkers zich verder willen ontwikkelen, vraag ik vaak “Waarin wil je ontwikkelen? Wat denk jij dat ondersteunend of toevoegend is voor het team?”. Mensen hebben altijd ideeën, soms heel klein, en vanuit daar groei je verder. Wat ook belangrijk is dat je balans weet te houden zodat je buiten je werk om dingen kunt doen. Dat maakt dat je vrij en blij naar je werk blijft komen. Soms heb je een fase in je leven dat je buiten het werk om druk bent. Jonge moeders met kleine kinderen bijvoorbeeld, dat vraagt veel energie. Soms is je werk en huishouden al genoeg uitdaging, dan verlangen wij niet dat je ook nog nieuwe projecten gaat aanvliegen. Balans houden is heel belangrijk.

Innovaties in de zorg zijn nodig

Ik ben ontzettend vóór innovaties binnen de zorg. De tijd dat alles voor de mens werd gedaan, die tijd is voorbij. We hebben innovaties nodig. Als ik op mijn tachtigste steunkousen nodig heb, en iemand moet hiervoor langskomen of een robot kan dit doen, dan zou ik ook kiezen voor de robot. Dan kun je zelf de tijd bepalen, zonder afhankelijk te zijn van een ander. Dat soort innovaties zijn nodig. Aandacht blijft natuurlijk belangrijk, maar dat kan ook elders ontvangen worden. Ik denk dat het mooi zou zijn, als een aantal dingen op afstand kunnen, zoals gordijnen dichtdoen en lichten uit. Het gaat erom dat mensen zelf de regie kunnen houden en daarnaast zijn er minder mensen nodig om de handelingen uit te voeren. Innovatie gaat ons zeker helpen om ouderenzorg op maat te geven. Ik denk dat er nog veel meer mogelijk is en ben heel benieuwd naar alle ontwikkelingen.

Thebe kijkt naar het unieke in de mens

Mijn wauw van Thebe is dat je kunt werken én wonen in een organisatie waar het draait om de mens. Zowel als je zorg ontvangt of zorg verleent. Het gaat erom: wie ben jij, wat heb je te ontvangen en wat heb je te bieden.
Twijfel je over werken in de zorg? Kom eens een dagje meelopen op een locatie, dat is super leuk. Dan merk je pas wat het écht is. En als je nóg een dagje wil komen kijken of een gesprek wil, dan staan wij daar altijd voor open. Ik vind het leuk om mensen te enthousiasmeren en sfeer te laten proeven. Die mogelijkheid is er altijd!’

Vragen over Werken bij Thebe? Stel ze aan:
Team Recruitment
Thebe
Yvonne de Laat
Yvonne de Laat
Luuk Houx
Luuk Houx
Bregje van Gorkum
Bregje van Gorkum
Floortje Jansen
Floortje Jansen
Esther Langeweg
Esther Langeweg
Annemarie Pelle
Annemarie Pelle
Floor van Ommeren
Floor van Ommeren
Puck van Berkel
Puck van Berkel
Carla Jansen
Carla Jansen