De WAUW van Rianne - Verzorgende IG

‘Onze zorg fluctueert heel erg. Soms is het druk, soms iets minder druk. Ik werk in de wijkverpleging als verzorgende 3 ig in Breda en doe ook leerlingenbegeleiding. Een verzorgende ig mag best veel verpleegtechnische handelingen doen en heeft een coördinerende taak. Je bent verantwoordelijk voor cliënten. Het is afwisselend en nuttig werk.

Mijn dag als verzorgende

Meestal beginnen we om half acht vanuit huis. Daarna gaan we langs cliënten die op de planning staat. Zo werken we onze route af en komen samen op kantoor om bijzonderheden te delen met elkaar; leuke dingen die gebeurt zijn en minder leuke dingen. Dan verdelen we de middagdienst en gaat de ochtenddienst naar huis. De rest heeft regelzaken met een apotheek of een dagbesteding.

Als zelfsturend team zijn we verantwoordelijk voor alles rondom de zorg en het eigen team. Zorgen voor elkaar, dat vinden wij belangrijk. Op tijd een praatje en leren van elkaar. We hebben ook altijd leerlingen in het team. Zij komen net van school en zien dingen anders. We proberen te leren van elkaar en zo tot goede dienstverlening te komen. Dat is erg fijn en geeft veel energie. Ik werk met een leuk team waar ik op terug kan vallen en krijg veel energie van nieuwe dingen. Eigenlijk is het nooit saai. Dat wil niet zeggen dat ik iedere week van het jaar wil werken, maar ik merk dat mijn collega's dat ook hebben en dat maakt mij blij.

Bij mensen thuis zorg verlenen

De wijk waarin ik werk is uiteenlopend. Van een kleine studio waar de cliënt woont, slaapt, kookt en leeft tot hele grote huizen met een zwembad. Dat is het leuke aan de wijk waarin ik werk. Ik ben te gast bij mensen thuis. Niks zo mooi om zorg bij hen te verlenen. Niet in een ziekenhuis of verpleeghuis, maar bij hen thuis. Het is heel bijzonder om telkens in een andere situatie terecht te komen.

Wat ik bijdraag met mijn werk? Omdat ik wat ouder ben, heb ik know-how van alle jaren en veel ervaring. Mensen kunnen makkelijk hun verhaal bij mij doen. Dat geldt ook voor de jonge leerlingen, die willen hun ervaringen graag vertellen. Daar sta ik open voor. Wat mij de meeste voldoening geeft is, denk ik de diversiteit van mensen waar je mee te maken hebt. Geen dag of situatie is hetzelfde, als je nagaat wat je op een ochtend hebt gedaan, dan maakt mij dat blij. Net een stapje extra gegeven of een goed advies of alleen luisteren. De diversiteit van mensen en gebeurtenissen, daar word ik blij van.

Om een goede verzorgende te zijn, moet je leergierig zijn. Je moet durven te vragen. Als je dingen signaleert, durf aan de bel te trekken. Probeer open te communiceren en mensen erbij betrekken als ze dat willen. Je moet goed kunnen luisteren, eerlijk, duidelijk en vriendelijk zijn.

Een meedenkende werkgever

Laagdrempeligheid vind ik een voordeel van werken bij Thebe. Ik vind Thebe een meedenkende werkgever die open staat voor wat er gebeurt op de werkvloer. Er wordt geluisterd. Wij kunnen communiceren via de manager, maar de directie staat ook open voor een mail of telefoontje.

Toen ik bij Thebe kwam werken was mijn diploma verouderd. Ik kon toen een jaar terug naar school, dat was pittig maar er werd alles aan gedaan zodat ik de mogelijkheid kreeg om opdrachten te maken. Dat heb ik heel erg gewaardeerd. Ook voor vervolgopleidingen zijn er kansen. Er wordt echt meegedacht.

Je bent echt nuttig en doet afwisselend werk

Als je bij Thebe komt te werken, word je niet in het diepe gegooid. Je wordt juist meegenomen. Je leert de cliënten kennen. Je mag zelf aangeven als je eraan toe bent om een bereikbaarheidsdienst te draaien. Je kunt aangeven waar je nog hulp bij nodig hebt. De wijkverpleging is niet alleen billen wassen. Je bent echt nuttig en doet heel afwisselend werk. Ik zou zeggen; loop gewoon een keer mee.’

Vragen over Werken bij Thebe? Stel ze aan:
Team Recruitment
Thebe
Yvonne de Laat
Yvonne de Laat
Luuk Houx
Luuk Houx
Bregje van Gorkum
Bregje van Gorkum
Floortje Jansen
Floortje Jansen
Esther Langeweg
Esther Langeweg
Annemarie Pelle
Annemarie Pelle
Floor van Ommeren
Floor van Ommeren
Puck van Berkel
Puck van Berkel
Carla Jansen
Carla Jansen