De WAUW van Miranda - Verpleegkundige

‘Ik heb de opleiding verpleegkundige gedaan binnen Thebe. Het was een BBL-opleiding, wat inhoudt dat je werkt in de praktijk en een dag naar school gaat. Thebe is dan je werkgever. Je krijgt ook een volledig salaris, dat is prettig als je zelf al een huishouden of kinderen hebt of als je een carrière switch wil maken. Thebe betaalt jouw boeken, jouw lesgeld en alle onkosten voor school. Daar staat tegenover dat je een aantal jaren bij Thebe blijft werken, maar dat geeft ook weer een stukje zekerheid.

Je kunt bij je werkbegeleider terecht en bij je collega’s

Als BBL-leerling draai je mee in een team. Je hebt net als je collega’s overal toegang toe, tot alle gegevens en alle zorgplannen. Een keer in de drie weken heb je een gesprek met je werkbegeleider, die ondersteunt je op allerlei gebieden. Je werkt ook regelmatig samen op de afdeling. Als je ergens tegenaan loopt, kun je bij je werkbegeleider terecht en ook bij je collega’s. Zij begeleiden je ook.

Hoe sluit de leerstof aan op de praktijk?

De modules die je volgt in de opleiding, ga je in de praktijk uitvoeren. Er zijn verschillende opdrachten, die kunnen gaan over het begeleiden van de zorg, over zorg technische vaardigheden, over het begeleiden van nieuwe leerlingen. Dat hoort er allemaal bij. Heel veel is niet uit een boek te leren. Een bewoner reageert bijvoorbeeld anders dan in het boek staat. In de praktijk leer je met verschillende mensen omgaan. Het is bij Thebe ook de bedoeling dat je verschillende doelgroepen gaat leren kennen. Belangrijk is om daar je eigen weg in te vinden. Je leert dan wat echt bij jou past.

Welzijn van de bewoners is heel belangrijk

Ik heb op verschillende locaties gewerkt en werk nu op locatie Hagedonk. Mensen blijven steeds langer thuis wonen. Op het moment dat ze binnenkomen in een zorginstelling, hebben ze zorg nodig. In een verpleeghuis leer je snel schakelen. Je leert de complexiteit van zorg in kaart brengen. Het is net zo uitdagend als werken in een ziekenhuis. Hier leer je de bewoners kennen. Het is fijn om ze te ondersteunen bij hun laatste stukje in het leven en ik vind het fijn om een band op te bouwen. Voor mij is het welzijn van bewoners heel belangrijk. Als een bewoner een prettige dag heeft, heb jij dat ook.

Zelfstandig maar niet alleen

Ik vind het ook heel fijn om met een team te werken. Als je ergens tegenaan loopt, kun je makkelijk je collega vragen mee te kijken. Iedere collega heeft zijn eigen kennis en deskundigheid. De een weet veel van wondzorg, de ander over complex gedrag. Ook als je gediplomeerd bent, leer je veel van elkaar. Het fijne van intramuraal werken vind ik dat je zelfstandig werkt, maar samen met het team breng je de kwaliteit van zorg tot een grotere hoogte.

Open, eerlijk en heel nieuwsgierig

Als leerling moet wel je een bepaalde mate van zelfstandigheid hebben. Je moet de verantwoordelijk nemen voor je eigen leerproces, je moet assertief zijn, zelf je informatie durven halen en open staan voor de ervaringen van je collega’s. Aan het eind van je opleiding wordt van je verwacht dat je coachend bent naar collega’s toe. Ook die rol leer je pakken.

Thebe zorgt ervoor dat mijn werk nooit saai wordt

Ik vind Thebe als opleider heel vernieuwend. Thebe biedt mij de mogelijkheid door te ontwikkelen en steeds meer kwaliteit van zorg te kunnen bieden. Dat zorgt ervoor dat mijn werk nooit saai wordt. Juist de afwisseling maakt leren en werken bij Thebe leuk. Dat maakt het prettig.

Kom eens kijken in de ouderenzorg. Het is echt heel erg leuk en uitdagend. Je leert veel, ook van jezelf. Mijn WAUW van Thebe is de afwisseling van de doelgroepen en de doorontwikkeling van jezelf. Iedere dag opnieuw.’

Vragen over Werken bij Thebe? Stel ze aan:
Team Recruitment
Thebe
Yvonne de Laat
Yvonne de Laat
Luuk Houx
Luuk Houx
Bregje van Gorkum
Bregje van Gorkum
Floortje Jansen
Floortje Jansen
Esther Langeweg
Esther Langeweg
Annemarie Pelle
Annemarie Pelle
Floor van Ommeren
Floor van Ommeren
Puck van Berkel
Puck van Berkel
Carla Jansen
Carla Jansen