De WAUW van Maureen - Verpleegkundige

Een kijkje in het werk als wijkverpleegkundige

‘Ik ben wijkverpleegkundige bij team Wandelbos 3. Hoe mijn dag er uit ziet, verschilt nogal eens. Soms ga ik om half acht de wijk in en bezoek cliënten die zorg nodig hebben. Dan kan het zijn dat ik ‘s middag tijd besteed om zaken achter de schermen te regelen. Maar er zijn ook dagen waarop ik volledig op kantoor werk en contact heb met externen, het wondexpertise centrum of andere disciplines.

De planning en vakantieroosters maken we zelf en geven dit aan bij de manager, die springt pas in wanneer het nodig is. Er zitten veel regelzaken aan een zelfsturend team, maar wij hebben de taken in het team goed verdeeld. Iemand is verantwoordelijk voor het rooster, een ander doet de cliëntenplanning en iemand houdt de bestellingen van materialen bij.

‘Mijn collega’s zijn echt toppers. Ik voel me heel erg geborgen in mijn team.’

Als ik op route ben, kan het zijn dat er dingen in het zorgdossier niet goed verwerkt staan. Dan ga ik met mijn collega zitten om te kijken hoe we dit anders kunnen doen. Ook coach ik collega’s op verpleegtechnische vaardigheden; hoe zet je bijvoorbeeld het beste een katheter of een spuit. Als wijkverpleegkundige doe je ook de indicaties voor de zorgverzekeraar. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de voorbehouden handelingen die alleen een verpleegkundige of wijkverpleging mag doen. Een verpleegkundige doet ook de handelingen, daarin zit geen verschil met een wijkverpleegkundige, maar je staat meer op route. Een wijkverpleegkundige heeft meer overstijgende taken, zoals meewerken aan onderzoeken en projecten en netwerken binnen Thebe , met de wijk en andere organisaties.

Geen dag is hetzelfde

Het is elke keer een verrassing wat je achter de voordeur vindt. Het ene huis is een prachtig paleis, bij het volgende huis staan de dozen tot aan het plafond en kun je amper lopen. Je weet het nooit en dat maakt het leuk. Je ziet verschillende soorten mensen, van chique, rijke mensen tot mensen die niet zo hygiënisch zijn en alles daar tussenin. Ik vind het heerlijk. Lekker op de fiets van hot naar her, ik zou niet constant op één plek willen zitten.
Voor Thebe is zelfredzaamheid heel belangrijk. We hebben de Bedoeling zoals we dat binnen Thebe noemen. De eerste pijler is zelfredzaamheid van cliënten bevorderen en regie over hun leven bij hen laten. Als mensen zelfredzaam zijn, kunnen ze langer thuis wonen, zijn minder afhankelijk en hebben meer eigen regie over hun leven. Voor hen ook prettiger. Het geeft voldoening als ik zie wat ik op de rit heb gezet. Als een cliënt je hand pakt en je bedankt, dan ga ik met een glimlach naar huis. Of als iemand stervende is en de familie je bedankt voor de goede hulp, daar haal ik veel voldoening uit.

De WAUW van Thebe

Werken bij Thebe is bijzonder. Je werkt zelfstandig, maar hebt ook je directe collega's en het buurtteam waarmee je dagelijks optrekt. Daarachter staat een fijne organisatie waar je met vragen en problemen terecht kan. Bij Thebe staan ze open voor ambities. Dat vind ik bijzonder. In feite staat heel Thebe voor je klaar. De organisatie staat echt achter jou.

Bij Thebe wordt gezegd: dit is je basisfunctie, maar wat vind je daarnaast nog leuk? Bijvoorbeeld zorgtechnologie, planningen maken, wondverpleegkunde, projecten. Je kan alle kanten op. Binnen Thebe kun je je eigen weg zoeken. Dat vind ik erg fijn. Natuurlijk moet je ook wat haren op je tanden hebben, want externe partijen maken het je niet altijd makkelijk. Je moet je eigen ideeën over de zorg kenbaar durven maken, een dosis humor bezitten (het hoeft niet alleen maar serieus te zijn) en van aanpakken weten. Het is niet alleen je route doen en dan naar huis. Soms is het worstelen door alle regeltjes heen. Zvw. Wlz. Het is zo’n oerwoud aan regels. Er is geen kant en klaar boek. Je moet het zelf uitzoeken en dat is wel eens lastig.

'Thebe is een werkgever die je ondersteunt en alle mogelijkheden biedt'

Thebe is een werkgever die je ondersteunt en alle mogelijkheden biedt. Er is niks zo fijn is als zelfstandig werken met een team om je heen en daarachter een organisatie waar je bij vragen terecht kan en door kan groeien. Alles is voorhanden. Als werkgever biedt Thebe mij persoonlijkheid, goed contact, je bent geen nummertje. Thebe heeft heel veel werknemers, toch heb ik niet het gevoel dat ik een van de vierduizend ben. Je zult nergens beter vinden dan bij Thebe.’

Vragen over Werken bij Thebe? Stel ze aan:
Team Recruitment
Thebe
Yvonne de Laat
Yvonne de Laat
Luuk Houx
Luuk Houx
Bregje van Gorkum
Bregje van Gorkum
Floortje Jansen
Floortje Jansen
Esther Langeweg
Esther Langeweg
Annemarie Pelle
Annemarie Pelle
Floor van Ommeren
Floor van Ommeren
Puck van Berkel
Puck van Berkel
Carla Jansen
Carla Jansen