De wauw van Maggie – Verpleegkundig specialist in opleiding

‘Ik begin de dag met visite lopen op de afdeling, waarbij ik met de verpleging spreek over hoe het met de cliënten gaat. Soms zie ik cliënten voor lichamelijk onderzoek, soms voor een gesprek. Dat is heel wisselend. Vaak zijn er nog gesprekken met familie of we hebben overleg met het team of scholing. Mijn werkdag is heel divers.

Leren staat altijd op 1

Ik heb een contract voor 32 uur; 16 uur voor productie en 16 uur voor leren. In die uren zijn er een aantal vaste momenten, maar er zijn ook momenten die ik zelf in kan plannen. Ik heb vaste leergesprekken met mijn opleiders. In die gesprekken bepaal ik wat besproken wordt om te leren of verder te kunnen leren. Op het moment dat je bepaalde afspraken hebt, maar je wil heel graag iets zien of doen, gaat dat voor. Het leren staat altijd op 1. Heel je werkdag staat in het teken van leren.

Als verpleegkundige heb ik me ontwikkeld en wilde meer verdieping. Toen kwam ik uit bij de opleiding verpleegkundig specialist. Ik zit nu in het tweede leerjaar. De opleiding volg ik vanuit Thebe. Ik heb bewust gekozen voor ouderenzorg. Dat heeft mij altijd getrokken. Bij ouderenzorg komt heel veel bij elkaar; niet alleen het lichamelijke, maar ook het psychische stuk, het sociale stuk en het functionele stuk.

Waarom ik Thebe als opleider heb gekozen? Ik was op zoek naar een organisatie die naast cliëntenzorg ook bezig was met verbeteringen. Ik heb me verdiept in De Bedoeling van Thebe. Dat past heel goed bij wie ik ben. Het is nog veel leuker en fijner dan ik vooraf had bedacht. Het is echt een warm bad.

Een heel uitdagende leerplek

De ene dag werk ik op een afdeling waar mensen met dementie wonen, de dag erna werk ik met mensen met een verstandelijke handicap. Dat is weer heel anders en je leert er heel veel van. Ik vind het een uitdaging om binnen verschillende doelgroepen te werken, omdat je je steeds moet aanpassen.

Ik beoordeel zelf patiënten, vraag onderzoek aan en los problemen op. In de ouderenzorg kom je veel ziektebeelden tegen, vaak ook tegelijkertijd. Alles kan voorbij komen. Je bent een soort pionier en zoekt uit wat er aan de hand is. Binnen de ouderenzorg werk je multidisciplinair. Ik werk dus niet alleen, maar heel veel samen met anderen, zoals de verpleging en artsen, maar ook met ergotherapeuten en fysiotherapeuten.

Er is altijd iemand naast je. Dat voelt heel veilig

Ik werk op vier verschillende afdelingen en heb op iedere afdeling een vaste begeleider die ik kan raadplegen, waar ik mee kan sparren, die mij supervisie geeft. Geen vraag is teveel. Iedereen is heel benaderbaar. Als je met een probleem komt, wordt altijd gevraagd “wat denk je zelf?”. Je wordt heel erg gestimuleerd om zelf na te denken. Als je dan een oplossing vindt, dan heb je een soort vreugdemomentje met elkaar.

‘Ik zou het heel leuk vinden als ik onderdeel zou kunnen zijn binnen nieuwe ontwikkelingen bij Thebe’

Eigenlijk ben ik altijd op zoek hoe ik mezelf kan verbeteren, hoe ik het beste uit mezelf kan halen. In september ben ik klaar met de opleiding. Ook dan ga ik me verder ontwikkelen. Mijn gedachten gaan altijd door naar iets nieuws. Ik ga op een kort verblijf afdeling werken en zou het heel mooi vinden als ik samen met het verpleegkundig team op zoek kan gaan hoe we efficiënter en effectiever kunnen werken. Ook zou ik het leuk vinden als ik ooit binnen Thebe een onderzoek zou kunnen doen binnen de ouderenzorg.

Werken bij Thebe is leuk

Ik denk dat je moet kiezen voor Thebe vanwege de ontwikkelmogelijkheden binnen de ouderenzorg. Je komt in een veilige omgeving om te leren, waarin jij centraal staat als persoon en waar gekeken wordt wat jij nodig hebt om het beste uit jezelf te halen.’

Vragen over Werken bij Thebe? Stel ze aan:
Team Recruitment
Thebe
Yvonne de Laat
Yvonne de Laat
Luuk Houx
Luuk Houx
Bregje van Gorkum
Bregje van Gorkum
Floortje Jansen
Floortje Jansen
Esther Langeweg
Esther Langeweg
Annemarie Pelle
Annemarie Pelle
Floor van Ommeren
Floor van Ommeren
Puck van Berkel
Puck van Berkel
Carla Jansen
Carla Jansen