De WAUW van Lemar – Specialist ouderengeneeskunde in opleiding

‘In Afghanistan heb ik geneeskunde gestudeerd, maar niet afgemaakt en gevlucht. Hier heb ik de kans gekregen verder te studeren. In 2016 ben ik afgestudeerd en in 2018 ben ik begonnen bij Thebe. Ik kreeg het advies om een opleiding te doen. Nu zit ik in het derde jaar. Als ik klaar ben ga ik bij Thebe werken als specialist ouderengeneeskunde.

Hoe ik bij Thebe terechtkwam

Ik ben op zoek gegaan naar een plek waar ik mij thuis kan voelen. In mijn zoektocht kwam ik Thebe tegen. Ik las dat het een grote organisatie is met veel mogelijkheden. Niet alleen mensen met dementie of lichamelijk klachten worden behandeld, maar ook andere specialismen komen aan bod. Bijvoorbeeld mensen met niet aangeboren hersenletsel worden ook bij ons begeleid.

Waarom ik voor ouderenzorg heb gekozen? Ik kijk graag naar de hele mens met een brede blik. Als specialist ouderengeneeskunde ben je degene die het probeert op te lossen voor mensen. Je bent niet alleen bezig met lichamelijke klachten. Je bent ook bezig met het begeleiden van de familie, want de overstap naar een verpleeghuis is een grote verandering in het leven van een mens. Als specialist ouderengeneeskunde ben je dus niet alleen aan het dokteren. Jij bent degene die probeert alles in goede banen te leiden.

Als team maken we het plaatje compleet

Wat het mooi maakt is dat je in dit vak nooit alleen staat. Je werkt in een team. Iedereen heeft zijn eigen kennis. Als team maken we het plaatje compleet. In een zelfsturend team weet iedereen wat er gedaan moet worden. Dat maakt het mooi. Ik ben onderdeel van het team. Het maakt niet uit of je in opleiding bent. Je hebt je eigen inbreng en daar wordt naar geluisterd. Iedereen is gelijkwaardig.

‘Ik heb voor Thebe gekozen omdat het de beste plek is om te leren’

Bij Thebe is de begeleiding heel laagdrempelig. Met vragen kun je altijd binnenlopen. Een keer in de week krijg je een leergesprek, dan kun je bespreken waar je tegenaan loopt. De opleiders proberen je te stimuleren zelfstandig te werken. Eigenlijk ben je continu aan het leren, vanaf het moment dat je binnenkomt. Ik heb voor Thebe gekozen omdat ik vond dat het de beste plek is om te leren. Je bent niet bezig met productie, alleen maar met je leerproces.

Een veilige leeromgeving zit met name in het gegeven dat je onderdeel van het team bent. Wij zijn als artsen in opleiding onderdeel van de medische vakgroep. Onderscheid bestaat niet bij Thebe. Je wordt als collega gezien en dat is een veilig gevoel. Ik ben nooit bang om fouten te maken. En als iets goed gaat, krijg je ook feedback.
Wat het werken bij Thebe leuk en bijzonder maakt, is het vriendelijke karakter van Thebe. Je voelt je onderdeel van het team en wordt meteen als volwaardige collega geaccepteerd. Je staat er nooit alleen voor. Dat maakt het heel mooi.

Elke dag een nieuwe uitdaging

Iedere mens is verschillend en heeft een andere soort zorg nodig. Wij kijken wat mensen zelf willen, daar luisteren we naar. Op deze manier kun je zelfredzaamheid vergroten. Wij zijn niet alleen betrokken bij de bewoner, maar ook bij de familie. Dat is ook onderdeel van ons vak. Het allermeeste voldoening is de uitdaging dat je nooit weet wat er komt. Elke dag sta je voor een nieuwe uitdaging.

Een leven lang leren

Als werkgever is Thebe open en transparant. Als je voor Thebe kiest, heb je veel mogelijkheden en leerplekken om stage te lopen, van PG, somatiek en niet aangeboren hersenletsel tot hospice en Korsakov. Thebe biedt ook mogelijkheden om een kaderopleiding te doen. Ik ben van plan als ik klaar ben een opleiding voor kaderarts op een specifiek aandachtsgebied te gaan doen. Ook dat ga ik bij Thebe doen.’

 

Vragen over Werken bij Thebe? Stel ze aan:
Team Recruitment
Thebe
Yvonne de Laat
Yvonne de Laat
Luuk Houx
Luuk Houx
Bregje van Gorkum
Bregje van Gorkum
Floortje Jansen
Floortje Jansen
Esther Langeweg
Esther Langeweg
Annemarie Pelle
Annemarie Pelle
Floor van Ommeren
Floor van Ommeren
Puck van Berkel
Puck van Berkel
Carla Jansen
Carla Jansen