De WAUW van Inge - Verpleegkundige in de wijk

‘Ik haal veel plezier uit mijn werk’

‘Sinds drie en een half jaar werk ik als wijkverpleegkundige binnen team Heikant in Tilburg Noord. Mijn werkdag kan ik moeilijk omschrijven, want elke dag is anders. Je hebt wel een vaste route, maar je kunt ook gebeld worden om bij iemand langs te gaan die is gevallen of om een katheter te wisselen. Je weet nooit wat er gebeurt op een dag. In de middag ga ik soms op indicatiegesprek bij een nieuwe cliënt om te kijken welke zorg nodig is. Ook overleg en netwerklunches komen erbij. Al met al doe je veel op een dag, maar ik kom met energie thuis en vind het leuk om verhalen over mijn werk te delen.

Een keer in de twee maanden hebben we teamvergadering waarbij we alles bespreken. Je werkt veel met intervisiegroepen, afhankelijk waar je affiniteit mee hebt. Voor mij is dat wondverzorging. Maar je kunt ook bij andere groepen aansluiten, zoals innovatie of dementie. Je kunt eigenlijk alle kanten op.

Samenwerking met huisartsenpost bevorderen

Als extra werk ik ook nog één keer per maand bij de huisartsenpost om de samenwerking met de wijk te bevorderen. Ik kijk mee wat er binnenkomt en waarbij ik kan helpen. Bijvoorbeeld een cliënt die op vrijdag naar huis is gestuurd vanuit het ziekenhuis en een hoog/laag bed is vergeten te regelen. Dan vangen wij dat op, zodat alles thuis geregeld wordt. Daarnaast begeleid ik ook de spoedeisende hulp bij vragen. Het is heel breed.
Als zelfsturend team maken we zelf onze roosters en de planning voor de cliënten. Je kunt zelf aangeven hoelang je wil werken. Dat is heel fijn. Zoiets vraagt natuurlijk wel veel eigen verantwoordelijkheid. Als je bij Thebe solliciteert, wordt gekeken naar wat je het liefste wil. Ze kijken ook waar je het beste past, in welk team, ook qua uren.

Vrijheid en rust in mijn werk

Bij Thebe heb je vrijheid in werken. Je gaat van adres naar adres, je kunt zelf bepalen of je met de fiets of met de auto gaat. Heerlijk om dan even je favoriete muziek op te zetten. Mijn vrijheid zit ‘m in het stukje rust wat je hebt, als je de deur uitstapt bij de ene cliënt en voordat je naar de volgende cliënt gaat. Voor mij is het ook van meerwaarde dat je met één cliënt bezig kunt zijn. Het zorgt voor mij voor vrijheid en rust.

Het allerleukste aan extramuraal werken is dat je bij mensen thuiskomt. Dat je een band met ze krijgt. Dat als je binnenkomt iemand gewoon bij de voornaam kunt noemen. Met één client heb ik echt een hele goede band. Het is een Turkse man. Het bijzondere is dat de communicatie lastig gaat, maar toch snappen wij elkaar. Hij heeft last van dementie. Soms weet hij niet meer hoe of wat, maar door een grapje te maken is hij gelijk weer positief.

Kans om door te groeien én leuke arbeidsvoorwaarden

Bij Thebe staat je persoonlijke ontwikkeling voorop. Als je wil doorgroeien kun je samen met je manager kijken naar de mogelijkheden. Samen bespreek je wat bij je past. Dat is fijn. Ik ben bijvoorbeeld pas gestart met de opleiding tot wondverpleegkundige, omdat ik graag in het wondexpertise centrum van Thebe wil gaan werken. Daar ligt mijn affiniteit. Ik ben heel blij met deze kans.

Ook leuk is, wanneer je zoals ik veel overuren hebt, je via fisc free een laptop, fiets of tablet kunt kopen van je vakantie uren. Het is fijn als je jong bent om op die manier je uren op te kunnen maken. Dan kun je jezelf af en toe verwennen met een nieuwe laptop.

Mijn wauw

Mijn wauw van Thebe is dat je bij cliënten komt waarmee je een band hebt. Dat mensen voor je zingen of een instrument uit de kast pakken, dat is iets wat je niet zo gauw tegenkomt in een andere setting. Mijn wauw is ook het persoonlijke tintje en het met humor werken bij een cliënt waarvan je weet dat het kan.’

Vragen over Werken bij Thebe? Stel ze aan:
Team Recruitment
Thebe
Yvonne de Laat
Yvonne de Laat
Luuk Houx
Luuk Houx
Bregje van Gorkum
Bregje van Gorkum
Floortje Jansen
Floortje Jansen
Esther Langeweg
Esther Langeweg
Annemarie Pelle
Annemarie Pelle
Floor van Ommeren
Floor van Ommeren
Puck van Berkel
Puck van Berkel
Carla Jansen
Carla Jansen