De WAUW van Inge - Verzorgende IG

Je staat er niet alleen voor

Mijn werkdag begint vanuit huis, eerst inlezen wat er speelt, en dan naar cliënten toe. Op de iPad zie ik wat mijn route is. Rond twaalf uur ben ik klaar en ga naar het wijkgebouw in Zundert om wat te eten en aan de middagtaak te beginnen. Vaak is dat cliëntenzorg, maar soms ook administratie. Dat ligt aan je taken binnen het team. Ik doe bijvoorbeeld ook planning en ergocoaching. Die afwisseling is erg leuk.

Als team beslissen we heel veel dingen zelf. We bespreken hoe we iets aanpakken, hoe we de route gaan doen of een roosterverandering. Dat werkt heel goed. We hebben echt veel eigen verantwoordelijkheid, maar je staat er niet alleen voor. Je kunt altijd op elkaar terugvallen en ook op je manager.

Zorgen dat mensen goed aan hun dag kunnen beginnen

Mijn voornaamste taak is cliëntenzorg. Als verzorgende in de wijk zorg ik met name voor de algemene dagelijkse levensbehoefte van cliënten, maar ik doe ook de verpleegtechnische handelingen die nodig zijn. Zelfredzaamheid is belangrijk voor cliënten, omdat ze vaak alleen wonen. Ze moeten voor hun eigen ontbijt of avondeten zorgen. Als wij alles zouden overnemen, kunnen ze straks niks meer zelf. Van belang is om ze goed te blijven stimuleren, bijvoorbeeld met sokken en schoenen aandoen. Als het niet meer gaat, zie je dat snel genoeg, dan help je en geef je tips. We proberen altijd goed mee te denken in hulpmiddelen, zoals met het aandoen van steunkousen. Daarin denken we mee, zodat mensen zo zelfstandig mogelijk blijven en zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen.

Wat ik bijdraag is dat cliënten hun dag positief starten. Ik ben vaak vrolijk, positief en enthousiast. Daarmee start de dag voor mensen ook fijn. Het maakt mensen blij en ik ga lachend de deur uit. Dat stukje positiviteit draag ik ook uit in het team.

Tevreden cliënten geven mij voldoening

Ik ben iemand die graag uitdagingen aan gaat. Vernieuwing, daar houd ik van en daar zet ik mij voor in. Wat ik uit mijn werk haal is de tevredenheid van de cliënten. Dat geeft mij energie. Als het bij een cliënt wat lastiger is, dan bespreken we dit samen met collega's. Je voelt je onderling gesteund door je collega’s en kunt alles ter sprake brengen. Dat vind ik fijn.

Het leuke aan dit werk is dat je in onverwachte situaties komt. Een cliënt is bijvoorbeeld gisteravond gevallen en heeft flinke een wond. Je gaat dit oplossen met de middeltjes die de cliënt in huis heeft. Je bekijkt zelf wanneer je de huisarts belt en wanneer niet, je overlegt met de cliënt. Het is soms roeien met de riemen die je hebt, als je in een onverwachte situatie komt.

Je kunt jezelf verrijken

Bij Thebe heb je veel mogelijkheden als je een cursus of opleiding wilt doen. Je kunt jezelf verrijken op allerlei vlakken. Dat vind ik belangrijk. Ik heb verschillende cursussen gedaan. Daar verrijk ik niet alleen mezelf mee, maar ook mijn team. Thebe staat daarachter en biedt mogelijkheden. Ik heb bijvoorbeeld de cursus mogen doen voor ergocoach. Een leuke uitdaging en ik wil dit ook nog meer uitdragen naar collega's toe. Je blijft altijd leren. Dat is gewoon leuk.

Complimenten van cliënten en collega’s

De grootste voldoening voor mij is als ik mijn dag heb afgesloten, er niet veel meer in mijn hoofd zit, en ik tevreden commentaren heb gekregen van cliënten. Dat vind ik belangrijk. Het is ook leuk om complimenten van een collega te krijgen, maar complimenten vanuit cliënten, dáár doe je het voor. Op Jet, ons intranet, lees je ook veel positieve berichten van onze Raad van Bestuur. Er is altijd waardering. Een paar woorden om ons te bedanken, een kleinigheidje of een kaartje, dat gebeurt vaker nu. Het hoeft niks groots te zijn. Je weet dat je gewaardeerd wordt.

Thebe is een hele fijne organisatie waarbij je jezelf kan zijn. De cliënt staat centraal en daar sta ik achter. Mijn wauw van Thebe is: het is een warme organisatie waarin je jezelf kunt zijn en waar cliënten en medewerkers centraal staan.’

Vragen over Werken bij Thebe? Stel ze aan:
Team Recruitment
Thebe
Yvonne de Laat
Yvonne de Laat
Luuk Houx
Luuk Houx
Bregje van Gorkum
Bregje van Gorkum
Floortje Jansen
Floortje Jansen
Esther Langeweg
Esther Langeweg
Annemarie Pelle
Annemarie Pelle
Floor van Ommeren
Floor van Ommeren
Puck van Berkel
Puck van Berkel
Carla Jansen
Carla Jansen