De WAUW van Bonny - Verpleegkundige en leerteambegeleider

‘De zorg vraagt om een hoop nieuwe medewerkers. Leerlingen zijn niet alleen onze toekomst, zij zijn ook belangrijk om als team een open blik te houden.

Leerlingen zijn onze collega’s van de toekomst

Al van oudsher werkt Thebe met leerlingen in zorgteams. Mijn ervaring is dat de teams met enthousiasme nieuwe leerlingen ontvangen, hen graag wegwijs maken binnen Thebe en kennis laten maken met de bewoners. Alle zorgteams zien het belang van leerlingen in, omdat zij onze collega’s zijn van de toekomst. In de zorg zijn zij van harte welkom. Leerlingen warm maken voor ons mooie vak vind ik het allermooiste. Ik ben tevreden als ik iemand zie uitgroeien tot een volwaardige collega.

Wat past bij jou?

Bij Thebe vinden wij het belangrijk dat leerlingen zo breed mogelijk worden opgeleid en diverse aspecten van het zorgvlak zien. De thuiszorg, een intramurale setting, een somatische setting en  een PG-afdeling. Zo kun je als leerling zien wat het beste bij jou past.

Als leerteambegeleider ben ik vooral voor leerlingen een vraagbaak en een coach, maar ik geef ook advies aan werkbegeleiders. Bij Thebe hebben we BOL-leerlingen en BBL-leerlingen. De BBL-leerlingen hebben een leerwerkovereenkomst bij Thebe en worden in een team geplaatst. Zij gaan één dag in de week naar school, de rest van de week zijn ze op de werkvloer. De BOL-leerlingen volgen de reguliere opleiding; zij lopen een aantal weken stage bij ons.

Leren in de praktijk

Het is van belang dat het leren in de praktijk verder bouwt op de theoretische kennis die je leert op school, daardoor leer je de theorie goed toepassen. In de praktijk leer je creatief zijn en improviseren. Juist dat maakt je een goede zorgverlener en maakt het werk uitdagend. Wat we vaak horen aan het eind van een stage is dat leerlingen aangeven dat verpleeghuiszorg niet hun eerste keuze was, maar dat het heel erg is meegevallen. Er komt veel meer bij kijken dan ze gedacht hadden. Juist de uitdaging in het omgaan met complex gedrag en groepsdynamiek tussen de bewoners vinden ze heel erg fascinerend en interessant. Het bieden van welzijn en een fijne omgeving aan bewoners, dat is waar het om draait.

Hoe ziet de begeleiding eruit?

Studenten komen op een afdeling en krijgen een werkbegeleider; dat kan een gediplomeerde zijn of een andere leerling die al verder is in de opleiding. Dat is jouw vaste aanspreekpunt die je begeleidt en coacht tijdens je studietraject. We bieden de kans om overal mee te kijken en vragen wat je nodig hebt om je leerdoelen te halen. Alle leerlingen werken bij ons mee op de afdeling, ook de beginnende leerlingen.

Een gemeenschap waar leren voorop staat

Thebe is een open organisatie waar leren hoog in het vaandel staat; een organisatie die bewust bezig is met trainen en opleiden. Er zijn heel veel ontwikkelkansen. Thebe is echt gericht op de toekomst. Zo zijn we bijvoorbeeld bezig om te kijken hoe we de samenwerking met de wijk kunnen optimaliseren. Ook zijn we een leergemeenschap aan het ontwikkelen. Dat doen we in samenwerking met de Avans Hogeschool in Breda. Het is een nieuw initiatief waar we BOL-leerlingen en BBL-leerlingen samenbrengen. Zij krijgen klinische lessen en kunnen ook gebruik maken van andere disciplines zoals fysio en logo. Er komen extra leermomenten zodat we een gemeenschap krijgen waar leren voorop staat. 

Het is absoluut de moeite waard

De WAUW van Thebe is voor mij de ontwikkelkans die ik heb gekregen als verpleegkundige. Overweeg je de overstap te maken naar een opleiding binnen Thebe, dan zou ik willen zeggen: het is absoluut de moeite waard. Je komt in een organisatie die leren hoog in het vaandel heeft staan, die je kansen biedt en het mogelijk maakt jezelf te ontwikkelen. Het is een hele fijne organisatie die je echt verder helpt te komen.’

Vragen over Werken bij Thebe? Stel ze aan:
Team Recruitment
Thebe
Yvonne de Laat
Yvonne de Laat
Luuk Houx
Luuk Houx
Bregje van Gorkum
Bregje van Gorkum
Floortje Jansen
Floortje Jansen
Esther Langeweg
Esther Langeweg
Annemarie Pelle
Annemarie Pelle
Floor van Ommeren
Floor van Ommeren
Puck van Berkel
Puck van Berkel
Carla Jansen
Carla Jansen