De WAUW van Ans – Specialist ouderengeneeskunde / Medisch manager

‘Mijn werkdag is enorm gevarieerd. Meestal begin ik in de ochtend met managementtaken zoals vergaderen met de Raad van Bestuur, met werkgroepen of met huisartsen. Dan lekker lunchen, het liefst met z’n allen. In de middag heb ik cliëntenzorg; ik bespreek de visites met de dokters en met verpleegkundig specialisten bekijk ik hoe we complexe cliëntsituaties gaan vervolgen.

Een hoog familiegehalte

Als medisch manager focus ik me op de vakinhoud en verbindt dat met cliëntenzorg en het organisatiebeleid. Wat ik bijzonder vind, is dat Thebe een hele platte organisatie is waarin ik als medisch manager een directe verbinding kan leggen tussen het strategisch niveau en de behandelgroep. De lijntjes zijn kort. Onze bestuurder kent heel veel behandelaren ook individueel, zij kunnen rechtstreeks schakelen. De samenwerking binnen Thebe heeft een hoog familiegehalte.

Aandacht voor elkaar

Ondanks dat wij een grote groep mensen hebben, proberen we ook veel individuele overleggen te hebben. Elkaar zien is van essentiële waarde. Aandacht en zorgzaamheid hebben voor elkaar, is iets waar wij als managers in de vakgroep opdracht voor geven. Je maakt als behandelaar pittige dingen mee. Aandacht hebben voor elkaar is een manier om hiermee te dealen.

Een en een is drie

De Bedoeling van Thebe gaat uit van samenspraak tussen cliënt en professional, vanuit de gedachte dat ze samen uitkomen op een en een is drie. Niemand weet beter wat er belangrijker is voor de cliënt dan de cliënt zelf. Als professional weet je wat de mogelijkheden zijn om de doelen van de cliënt te halen. Door dat samen te brengen kom je tot een beter resultaat. Een en een is drie.
Ik werk heel graag bij Thebe omdat de samenspraak met de cliënt echt geborgd is in de basisvisie en omdat je in een zelfstandig team mag werken waarin je samen organiseert wat nodig is. De combinatie van samenspraak en aandacht past mij als een jas.

Thebe werkt vanuit vertrouwen

Ik heb ongelooflijk veel vertrouwen in onze medewerkers. Het zijn stuk voor stuk professionals. Het is mijn overtuiging dat mensen die vertrouwen krijgen beter presteren. Vertrouwen betekent ook het beste doen voor de cliënt. Ik ben er trots op om te werken in een omgeving waar we dat vertrouwen zichtbaar maken, bijvoorbeeld door taakherschikking van de verpleegkundig specialist en de specialist ouderengeneeskunde.

Ouderengeneeskunde is een heel mooi vak

De beelden over de ouderenzorg in de media gaan meestal over kommer en kwel. Als je je er eenmaal in verdiept is het zo’n mooi vak. Een langdurige relatie aangaan met mensen, intensieve contacten kunnen hebben en de diepte in gaan wat iemand wil met zijn leven, dat is waarom ik dokter wilde worden. Je kunt geneeskunde bedrijven op alle specialismen. Geen dag, geen cliënt en geen ziektebeeld is hetzelfde. Dat maakt ouderengeneeskunde uitdagend.

Thebe levert heel veel specialistische zorg

In de loop van de jaren hebben we enorm veel expertise opgebouwd in het omgaan met complexe zorgvragen. Dat betekent dat wij zorg bieden aan bijzondere doelgroepen en dat vraagt om extra kennis en vaardigheden. Om die kennis te borgen hebben we het Thebe Expertisecentrum opgericht. Op een aantal thema’s, bijvoorbeeld op gebied van Korsakov en niet aangeboren hersenletsel, werken we toe naar een regionaal expertise centrum. Daarmee kunnen we de regio voorzien van advies. Die bijzondere expertise maakt het werken bij Thebe afwisselend. Waar je hart ook ligt, je kunt een doelgroep vinden die bij jou past.

Opleiden is de kip met de gouden eieren

Bij Thebe hebben wij graag behandelaars die staan voor hun vak. We willen mensen die hun creativiteit en passie inzetten om verder te komen in het vak én in goede zorg voor de cliënt. Voor de toekomst zie ik een uitdaging: we krijgen een toename aan zorgvragers en geen toename in zorgaanbieders dus we moeten slimmer gaan werken. Opleiden is de kip met de gouden eieren. Het is de bron waarmee je als organisatie in beweging blijft. Jonge mensen hun eigen weg laten vinden in de ouderenzorg, dat verrijkt ons. Opleiden vinden wij bij Thebe heel belangrijk. Dat jij over een paar jaar de beste professional bent die je kunt en wilt zijn, daar investeren we heel graag in.’

Vragen over Werken bij Thebe? Stel ze aan:
Team Recruitment
Thebe
Yvonne de Laat
Yvonne de Laat
Luuk Houx
Luuk Houx
Bregje van Gorkum
Bregje van Gorkum
Floortje Jansen
Floortje Jansen
Esther Langeweg
Esther Langeweg
Annemarie Pelle
Annemarie Pelle
Floor van Ommeren
Floor van Ommeren
Puck van Berkel
Puck van Berkel
Carla Jansen
Carla Jansen